Contentstrateeg

Veel bedrijven zijn alleen aan het zenden. Op de langere termijn zal een goede contentstrategie veel meer opleveren. Als contentstrateeg help ik hierbij zodat er een prachtige interactie ontstaat met de doelgroep.

ContentstrateegBedrijven die alleen maar aan het vertellen zijn over hun producten, diensten en aanbiedingen zijn slechts aan het zenden. Dat is niet echt sociaal. Het is niet heel anders dan een reclame op TV, een eenzijdige boodschap verspreiden onder een groot publiek. Volgers zijn dan vaak mensen die alleen op koopjes of acties uit zijn. Dit kan op de korte termijn interessant zijn, maar het worden nooit echte fans en zullen in de toekomst niet snel veel geld uitgeven bij dit bedrijf.

Het zijn juist de fans die voor het grootste gedeelte van de omzet zorgen, ook op de lange termijn. Ook zullen zij als ambassadeurs zorgen voor mond-tot-mond reclame, de beste vorm van reclame die er bestaat. De grootste ambassadeurs vinden het vaak ook erg leuk om mee te denken over bijvoorbeeld nieuwe producten. Deze nieuwe producten zullen direct gekocht maar ook ‘verkocht’ worden door deze ambassadeurs.

De huidige digitale middelen geven fantastische mogelijkheden om zo gericht mogelijk contact te zoeken met de eigen doelgroep. Door middel van een goede interactie met je volgers voelen zij zich persoonlijk aangesproken en betrokken bij het bedrijf.

Iedereen maakt fouten. Dat gebeurt ook in jouw organisatie. Het is erg belangrijk om dit te monitoren. Vroeger kon je niet weten wat er over je gezegd werd in besloten kringen. In het digitale tijdperk is dit wel mogelijk. Als bedrijf zijnde moet je weten wat er over je wordt gezegd en daar kun je maar beter direct op anticiperen. Van elke bedreiging kun je zo een kans maken.

Veel bedrijven hebben moeite met het vinden van geschikte content en weten vaak niet wat ze kunnen vertellen op sociale media. Ik geef advies over het structureel naar boven halen van conversatiewaardig materiaal. Ook help ik met het inzetten van de juiste tools, zodat er met weinig tijd een hoop resultaat geboekt kan worden.

Neem vrijblijvend contact met mij op.